Sjenilo od špage - uradi sam!



Ovakva retro sjenila od špage možete vrlo jednostavno napraviti i sami i to u bezbroj veličina i boja. Na njih možete nizati i/ili lijepiti perlice, školjkice i sl.

Materijal i pribor: Kolut špage (ovisi o veličini sjenila) · Balon za napuhavanje · Ljepilo za drvo · Škare · Flomaster · Igla
Postupak: Napušite balon i zavežite ga. O njegovoj veličini ovisi koliko će sjenilo biti veliko. Flomasterom zabilježite otvor koji ćete izbjegavati priliko omatanja špagom, jer ćete kroz njega provući el. instalacije i žarulju. Namažite balon ljepilom. Možda je malo „packavo“, ali to ćete najbolje napraviti prstima, bez kista. Omatajte špagu u svim smjerovima oko balona i svako toliko prstima obilato nanosite ljepilo i na balon i na špagu. Kada ste zadovoljni gustoćom špage, ostavite da se osuši preko noći. Iglom probušite balon i izvucite ga iz sjenila Sad je još samo potrebno provući el. instalaciju kroz vaše novo sjenilo i uživati u divnoj svjetlosti kojom će vas nagraditi za vaš trud.
SAVJET VIŠE: Ukoliko se odlučite za tanju špagu, možete na mjestima provući je kroz iglu i nizati staklene perlice pa opet lijepiti kao i na osnovnom primjeru · Gotovo sjenilo možete po želji akrilnom bojom u sprayu i obojati u bilo koju boju · Vrućim pištoljem na gotovo sjenilo možete aplicirati male svilene leptire ili školjke · Ukoliko se radi o svjetiljki iznad stola u blagavaoni, na isti način (s malenim balonima) napravite i set prstenova za ubruse · Na ovaj način možete ukrasiti i malu staklenu prozirnu teglicu, koju ćete napuniti sitnim pijeskom i na vrh položiti malu lučicu.

 
back to top