Cvijeće od papira


Pronašla sam jednu zgodnu ideju na portalu craftzine gdje se često rado vraćam jer obiluje izuzetno praktičnim i korisnim savjetima za "uradi sam" projekte. Preuzela sam njihov tutorial o izradi ovih ljupkih cvijetova i malo ga prilagodila, nadam se da će vam se svidjeti i inspirirati da i sami pokušate na ovaj način urediti dio svog prostora. U ovom je primjeru korišten fini svileni bijeli papir s filigranskim uzorkom, no odlično će poslužiti i običan krep papir u bilo kojoj boji, ili neki drugi. Važno je samo da ne bude pretanak, u opisu postupka vidjet ćete zašto.

MATERIJAL I PRIBOR:
papir, škare, cvijećarska rastezljiva zelena vrpca, cvijećarska žica (savitljiva), staklena čaša

POSTUPAK:
korak 1 -nabavite staklenu čašu koja ima promjer vaših budućih cvijetova. Postavite je na papir i olovkom označite pravilan krug. Izrežite onoliko krugova koliko želite cvijetića. korak 2 -krug presavinite po pola, pa opet na pola i još jednom na pola. Kako je prikazano na slici, na širem dijelu dobivenog trokuta škarama izrežite polukrug. korak 3 - otvorite cvijetić i latice su spremne. korak 4 - prstima lagano skupite donji dio cvijeta kako bi se on malo stisnuo i lagano zatvorio (zato je važno da papir bude malo čvrsći). korak 5 - kroz sredinu cvijetića upiknite cvijećarsku žicu kojoj ćete na vrhu prstima napraviti malu omčicu. Tu omčicu oblijepite zelenom elastičnom cvijećarskom vrpcom (izgleda i ponaša se kao onaj tanki bijeli flaster iz ljekarne) i upravo ste napravili tučak!




Ovo je dakle osnovni postupak izrade, ali svi se koraci mogu dodatno oplemenjivati i razrađivati. Poigrajte se škarama i probajte vrhove trokutića (korak 2) izrezati na neki drugi način i dobit ćete potpuno drugačiji cvijet! Dobru zabavu želim!

 
back to top