Preobrazba ormara - šablone


Unutarnji paneli ovog lijepog dvokrilnog ormara uređeni su tehnikom "stencil" (pečatiranje) koja je u ovom slučaju izvedena akrilnom bojom i šablonom. Na podlogu udlaga nanesen je tanak sloj struktur paste kako bi se dobio lagano hrapavi motiv (p.s. struktur paste su odličan medij za izradu različitih podloga, više o njima u nastavku).

Nakon sušenja, krećemo na šablone! Ljepilom u sprayu namažite stražnju stranu šablone (možete ih kupiti gotove ili sami napraviti) i priljepite na željeno mjesto. Kistom nanosite boju preko šablone - poigrajte se s dvije nijanse beige boje kao na slici. Kada ste gotovi, dok je boja još vlažna, odlijepite šablone i voila! Gotovo! Foto via stencilease

STRUKTUR PASTE - dostupne u trgovini NB HOBBY ART



1. Cracking paste - brzo se suši te nakon sušenja počinje pucati i daje raspucali izgled. Pustiti da se osuši 24 sata, te onda obojati željenom bojom (125ml - 45,50kn)
2. Coarse paste - pasta na bazi vode. Ima izgled pijeska i koristi se na svim podlogama (125ml - 45,50kn)
3. Heavy gel, mat - koristi se na površinama kao što su drvo, gips, papir, karton. Daje reljefnu texturu Vašim bojama. Gel se pomiješa sa bojom te se nanosi kistom ili špatulom. Suši se do 2 dana (125ml - 45,50kn) - dolazi i u glanz (sjaj) varijanti
4. Black iron paste - pasta crne boje koja se koristi na svim podlogama. Može se koristiti i na elastičnim podlogama
5. Dekorativan snijeg - pasta se nanosi na sve porvšine sa kistom ili špatulicom
(
50gr - 58,00kn)

Ovo su odlični mediji za pripremu raznih podloga prije samog oslikavanja, decoupagea ili bilo koje druge tehnike. Važno je samo da je podloga prije nanošenja bilo koje od spomenutih pasti dobro očišćena , pobrušena (ukoliko je potrebno) i suha.

 
back to top