Ormar iz bajke - tutorial!Nakon više od 12 sati rada, malo po malo stvarao se ovaj bajkoviti ormar za moju dragu klijenticu po narudžbi. Rekla mi je samo neka bude čaroban, liličast, elegantan i s "french" duhom. Da li sam uspjela procjenite sami, a ja jedva čekam vidjeti njezin osmjeh kada joj ga večeras dostavimo. Moram napomenuti kako vrata još uvijek nisu montirana i da se ručkice trebaju počistiti od boje, no sve su faze poslikane za ovaj tutorial, a konačnu fotografiju ćemo napraviti u prostoru klijentice (spavaća soba) kada ga postavimo. Uživajte!Krenimo redom: Ovako je ormar izgledao još prije samo par dana, jako dobro očuvan, divan starinski dvokrilni ormar s policama i ladicom koja se ne vidi na ovoj slici jer se u tom trenutku nalazila na "dubinskom čišćenju" (mlaka voda, sapunica, mekana četka i udri tuci po starom sloju prljavštine :)Nakon sušenja, ladica je spremna za osnovni premaz bijelim akrilomOd pribora i alata sam koristila bijelu i ljubičastu akrilnu boju, zlatnu boju u spray-u (visoki sjaj), metar, čekić, nekoliko odvijača, brusni papir i vaser vagu (libelu) P.S. ovo je jedna od mojih polica s bojama u radioni koju sam "posložila" radi snimanja, bila je ovo idealna prilika da malo uvedem reda među policama i kutijama s alatom :):)
Krenula sam s zlatom na vanjskim ukrasnim lajsnama a kada se zlato posušilo slijedio je bijeli akril. Zlatno se još nalazi na gornjoj lajsni fronte (prednjice) ormara i na gornjoj i donjoj lajsni između kojih se nalazi rupa za ladicu kako bi se ona vizualno istaknula. Kasnije sam ljubičastom i rozom bojom radila pittorico oko decoupagea koji je rađen s rižinim papirom.Posebnu pažnju posvetila sam otvorima u vratima gdje su se u originalu nalazila obična stakla. Ona su izvađena a na njihovo je mjesto postavljena čipka. Koristila sam se vrućim ljepilom kako bih čipku koja je izrezana na mjeru aplicirala u udlage. Prije ljepljenja, na čipku su također vrućim silikom zalijepljeni i mali listići, perlice, ružice i trakice od zlatne žice kako bih postigla taj toliko željeni "bajkoviti" dojam.
Ovako vrata izgledaju u konačnici, na drvo je nanešen i decoupage.Iz nekoliko rižinih papira su rezuckani cvjetići i razni drugi motivi, ladica je bila posebno zahtjevna, pogledajte kako je ispala.Ovdje možete vidjeti kako se fino uklopila između dvije zlatne lajsne.Ovako nekako će djelovati vrata kad ih večeras spojimo (sada se nalaze na podu). Kao što sam obećala, slike iz inerijera dolaze nešto kasnije. Uf, izmučio me ovaj ormar ali sam jako zadovoljna krajnjim rezultatom, mislim da sada nekoliko dana neću ni pogledati kist i boju..... da se malo odmorim :):):)
 
back to top