Zlatarevo zlato!Dirnuo me jedan topao i prekrasan mail koji mi je prije nekoliko dana poslala Linda aka Lindolina čiji blog toplo preporučam. Naime, obratila mi se u ime svog brate Nikole i mog poziva da uključite svoje radove u HC shop. Prenosim vam ulomak iz maila, željela bih da i vi osjetite taj prelijepi osjećaj kada svojom nesebičnošću i iskrenom ljubavlju prema bližnjemu želite promijeniti maleni komadić svemira i učiniti dobro djelo.
...Razlog mog javljanja je hobbychicshop. Ali ne želim pitati za sebe već za brata.
Naime on je zlatar po struci, radi u jednoj zlatarskoj radionici. Kod kuće radi sa srebrom, mineralima, poludragim kamenjem. Nedavno je počeo raditi i sa koraljima. Za sada pravi prstenje, privjeske i naušnice. Otvorila sam mu blog, galerije na Deviantart i Cvijetni forum te stranicu na Facebook. Nešto smo uspjeli prodati preko interneta, bilo je nekoliko narudžbi. Nešto sam uspjela prodati direktnom prodajom, bila na nekoliko mjesta, žene bi pogledale nakit i kupile ako bi našle nešto što im se sviđa. Brat je gluhonijem od rođenja. Već u peti razred je govorio ili će biti zlatar ili neće ići u školu. Problem je bio što u Splitu, u školi za gluhe nije bilo tog zanimanja. Škola je određivala djeci za što će se školovati. Nitko ih nije pitao što oni žele. Moji su se uspjeli izboriti za njega i puno im je pomogla ravnateljica škole, dok su svi drugi nastavnici bili protiv toga. Kao kako će on raditi kao zlatar, on ne čuje. I sa ministarstvom je bilo problema. Ali na sreću, brat je dobio što je htio. Imao je jako dobrog profesora iz struke koji mu je puno puno pomogao i imao dosta strpljenja sa njim. 4 godine je proveo na praksi u jednoj zlatarskoj radionici i šef mu je nakon škole odmah dao posao. Moj brat je itekako imao sreće što je odmah dobio posao. Nikola (moj brat) povremeno kod kuće radi sa srebrom. Ima toliko ideja, ali šteta što nema svoj vlastiti prostor, veći prostor. Da ima, imam osjećaj da bi eksplodirao od ideja. Valjda će se i to jednog dana ostvariti. A do tada, radi kod kuće, snalazi se sa onim što ima. Nastojim mu pomoć koliko mogu oko prodaje. Zato sam i otvorila galerije na internetu, blog, kontaktiram sa ljudima. Ponekada i on kontaktira sa ljudima na mail, stavlja slike u galeriji. Nismo prodali ne znam koliko, ali bar se nešto prodalo......

Jeste li nakon svega uopće posumnjali da li je Linda svom super talentiranom bratu napravila fenomenalan blog? Mislite li da pretjerujem kad tvrdim da je Nikola majstor kakvog se ne bi posramile ni radionice diljem svijeta? Provjerite na silverjewelryst - "mali" je genijalac! Bravo Linda, čestitke Nikoli!

 
back to top