Marama a'la Tea!

Napokon! Pronašla sam odličan tutorial koji detaljno opisuje izradu ovakve cool marame. Zašto sam je nazvala ala Tea? Hm, pa to već i ptičice na grani znaju - obožavam ovakve marame, gotovo na svakoj radionici ih nosim iz jednostavnog razloga što imam poprilično ružnu naviku stalno ići prstima kroz kosu a kada tu činjenicu povežete sa mojom opsjednošću bitumenom koji uvijek završi na dlanovima...... definitivno razlog za bad hair day:) Dakle, ovo je EASY PEASY JEDNOSTAVNO! Više neću morati lutati gradom u potrazi za pravim dezenom, odmah se bacam na izradu, jer ljeto je pred vratima, moram ih imati u svim bojama! Foto via pm-betweenthelines
Pripremite materijal iz 2 komada. Veći je marama a manji će biti tunel za gumicu.Manji dio okrenite na krivu stranu pa presavinite na pola i prepeglajte. Preštepajte rub i okrenite materijal na pravu stranu (uz pomoć ziherice). Istu tu zihericu provucite kroz početak gumice pa sve zajedno provucite kroz tunel kako je prikazano na slici. Sašijte i lijevi i desni kraj tunela da gumica ostane na mjestu.Veći kvadrat je potrebno samo po rubu preštepati (porubiti) - sada umetnite gotovi tunel na sredinu većeg kvadrata, naberite ga rukama i sve zajedno sa tunelom zašijte na jednoj i drugoj strani. Dobro pogledajte zadnju sliku: vidite li kako je tunel umetnut? Postavljen je na sredinu marame a gornji i donji ugao marame ga je preklopio i tek tada se šije!!

Ovo je skraćena verzija tutoriala, pa ukoliko želite još detaljniji opis skoknite na gornji link i pogledajte cijelu priču! Jupi, baš sam happy!

 
back to top