Nove - stare ručkice!U željezarijama možete nabaviti prekrasne replike (kopije) starinskih ručkica za ormare, no one dolazi isključivo u zlatnoj i srebrnoj boji. Ukoliko se želite poigrati i pretvoriti ih u starinske dvobojne ljepotice, pročitajte kako to jednostavno možete napraviti. Foto via creativekismetPrvo ih obojite primerom za željezo - temeljna boja za metal koja dolazi u bijeloj, sivoj i crvenoj boji (kako bi se gornja boja bolje primila i kako se vremenom ne bi ljuštila i skidala) pa zatim akrilom u spray-u nanesite željenu bojuSve profilacije (udubljenja, reljefi, ispupčenja) će doći do izražaja tek kada ih patinirate kontrastnom bojom po izboru - ona svakako mora biti akrilna. Malo razrijedite akril sa vodom, kistom premažite cijelu površinu i ODMAH krpicom "skidajte" boju. Ostati će samo u udubljenjima. Ovaj postupak možete ponavljati dokle god niste zadovoljni s jačinom kontrasta. Jednostavno zar ne?

Ovo je inače tehnika koju i sama najčešče koristim kada klijentima preuređujem metalne dijelove namještaja jer se najčešće radi o ručkicama koje je potrebno zamijeniti, pa doskočim ovom jednostavnom a efektnom triku. Najslađe je od novog raditi staro :)

Za dramatičniji look - nakon temeljne boje nanijeti crnu boju kao podlogu a utrljavati akril zlatne ili srebrne boje - izgleda izuzetno elegantno i chic! 
back to top