Drage moje, al' ste brze!!! Recepti su stizali brzinom munje, redoslijed mailova i komentara je imao doslovce razmak u sekundama! I kako se onda pravedno odlučiti za prvu? Nikako! Ali ja sam sigurna da niste ni sumnjale kako će samo prva pobijediti zar ne? Zato, SVE ste osvojile nagradice. Idemo redom: Hrandica i Lady A su ostavile svoje recepte u obliku komentara na prethodni post, svakako ih pročitajte. Suzana, Lucija, Olga i Snježana su ga poslale mailom, pa sam ih kopirala i postavila unutar ovog posta. A nagradice su slijedeće:
LUCIJA I SUZANA su iz Zagreba, stoga im poklanjam 1 kreativnu radionicu u NB Hobby&Art trgovini po njihovom izboru!!!! HRANDICA radi divan nakit, njoj poštom šaljem paketiće perlica i elemenata za naušnice. LADY A ima divan kreativan blog i nedavno je radila makeover, njoj poklanjam novi vintage/romantique blog header. SNJEŽANA je tata mata u kuhinji i radi njam, njam, njam delicije, za nju sam pripremila set lijepih kuhača i salvetica sa voćem kako bi ih decoupage tehnikom oslikala. OLGA mi se javila prvi puta, nju još na žalost ne poznam, pa joj šaljem mali paket iznenađenja za hobby kreacije. Molim vas da mi se javite mailom i pošaljete svoje adrese kako bih vam mogla spakirati i poslati ove male darove.
SUZANA
15 dkg brašna, 15 dkg šećera u prahu, 15 dkg margarina, 3 jaja,
1 prašak za pecivo, vanilije po želji i ostale sastojke dodajete po želji ili sadržaju špajze (smočnice, ostave..)
Izrada:
odvojimo žutanjke i bjelanjke
od bjelanjak napravimo snijeg
miksamo margarin, šećer i vanilin šećer ,
kad je pjenasto dodamo žumanjke jedan po jedan,
brašno pomiješano s praškom za pecivo i sad želje:
jušna žlica čokolade u prahu ili čokoladnih mrvica,
po želji cimet, suho voće, orah, lješnjak.....
Smjesa treba biti kompaktna da se mogu papirnate košarice žlicom puniti.
Košarice se pune do pola.
Peče se na srednjoj temperaturi oko 20 minuta.
LUCIJA
170 grama brašna
100 grama smeđeg šećera
2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
1 žlica cimeta
malo soli
2 jaja
1 kiselo vrhnje
60 grama otopljenog margarina
2 srednje jabuke, očišćene i narezane na kockice
Izmiješati jaja i šećer, dodati rastopljeni margarin, vrhnje pa ostale suhe sastojke. Na kraju ručno umiješati narezane jabuke. Smjesu podijeliti u namazane i brašnom posute kalupe te ravnomjerno posuti slijedećim smjesom:
šaka lješnjaka, krupno narezanih
2 žlice brašna
2 žlice smeđeg šećera
1/2 žličice cimeta
1 žlica margarina, omekšanog (ne rastopljenog)
U posudu staviti brašno, šećer i cimet pa dodati margarin. Sve zajedno izmiješati vilicom pa prstima formirati mrvice. Na kraju dodati narezane lješnjake i još jednom dobro izmiješati.
OLGA
sastojci:
250gr brasna
1jaje i 1 zumance
prasak za pecivo
2 velike kasike secera
60gr putera
pola case mleka
200gr malina
1 jabuka
1 kasika dzema
rendana kora od pola limuna
Ubaci jaje i zumance u posudu, dodaj koru limuna, secer i izmesaj. Dodaj prosejano brasno i
prasak za pecivo i promesaj varjacom. Otopi puter i dodaj ga , zajedno sa prstohvatom soli.
Iseckaj maline i jabuku na komadice i dodaj ih zajedno sa dzemom u smesu.
Ubaci masu u kalupe za mafin, peci 20 min u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Za svaki slucaj pre pecenja lizni testo da proveris da ti je dovoljno slatko.
SNJEŽANA
muffini-s-cimetom-i-narancom-i-arancini
100 grama smeđeg šećera
2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
1 žlica cimeta
malo soli
2 jaja
1 kiselo vrhnje
60 grama otopljenog margarina
2 srednje jabuke, očišćene i narezane na kockice
Izmiješati jaja i šećer, dodati rastopljeni margarin, vrhnje pa ostale suhe sastojke. Na kraju ručno umiješati narezane jabuke. Smjesu podijeliti u namazane i brašnom posute kalupe te ravnomjerno posuti slijedećim smjesom:
šaka lješnjaka, krupno narezanih
2 žlice brašna
2 žlice smeđeg šećera
1/2 žličice cimeta
1 žlica margarina, omekšanog (ne rastopljenog)
U posudu staviti brašno, šećer i cimet pa dodati margarin. Sve zajedno izmiješati vilicom pa prstima formirati mrvice. Na kraju dodati narezane lješnjake i još jednom dobro izmiješati.
OLGA
sastojci:
250gr brasna
1jaje i 1 zumance
prasak za pecivo
2 velike kasike secera
60gr putera
pola case mleka
200gr malina
1 jabuka
1 kasika dzema
rendana kora od pola limuna
Ubaci jaje i zumance u posudu, dodaj koru limuna, secer i izmesaj. Dodaj prosejano brasno i
prasak za pecivo i promesaj varjacom. Otopi puter i dodaj ga , zajedno sa prstohvatom soli.
Iseckaj maline i jabuku na komadice i dodaj ih zajedno sa dzemom u smesu.
Ubaci masu u kalupe za mafin, peci 20 min u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Za svaki slucaj pre pecenja lizni testo da proveris da ti je dovoljno slatko.
SNJEŽANA
muffini-s-cimetom-i-narancom-i-arancini