Smrznuti vjenčić za vrt..... i jedan mini bombončić za stolice!

Ukoliko želite i svoj vrt ili dvorište prigodno dekorirati za predstojeće blagdana, pričekajte još nekoliko dana da se temperatura zraka spusti za nekoliko stupnjeva pa napravite originalan vjenac koji ćete objesiti na drvce, trijem, terasu ili balkon. Uostalom, zašto bi vjenčić uvijek morao biti na vratima? Foto via bhg

SMRZNUTI VJENČIĆNa sredinu dubokog aluminijskog tanjura postavite praznu ambalažu od margarina, sira.... važno da je dovoljno visoko i okruglo. To će biti okrugli otvor na vijencu. Oko zdjelice slažite borove grančiće, prave ili umjetne bobice, listiće, male češere i slično. Napunite vodom do vrha i ostavite u zamrzivaču da se smrzne (ili ostavite ispred vratiju preko noći ukoliko je dovoljno hladno vani).Kada se sve dobro smrznulo, kapnite nekoliko kapi tople vode oko plastične kutijice u sredini kako biste je lakše izvadili. Dno vjenčića (aluminijski tanjur) također na par sekundi položite u toplu vodu (max 1cm dubine) pa će i alu tanjur fino skliznuti sa vjenčića. Voila! Stavite malo rafije i objesite ga u svoj exterijer. Ukoliko vas celzijevci posluže, ovakav ukras može trajati cijelu zimu!

MINI UKRAS ZA STOLICE
Nije li zgodan ovaj mali crveno bijeli mini vjenčić za naslon stolice? Napravite ih 6 komada, i podarite svom stolu novi blagdanski look. Starih gumbića od bake svi imamo u nekoj kutiji zar ne? P.S. iskombinirajte ih sa ostacima perlica od potrganih ogrlica i organza mašnicama!Baza je običan krug izrezan iz kartona, a sve je pričvršćeno vrućim pištoljem. Ne može jednostavnije!


 
back to top