Hobby shalabahter!

Naša draga Natalija iz trgovine NB H&A potrudila se napraviti pravi “mali-veliki” osvrt na najpopularnije hobby proizvode s uputstvima i trikovima za korištenje. Jako smo ponosni na činjenicu da smo PRVI U HRVATSKOJ doveli fantastične mađarske medije koje smo ekskluzivno predstavljali na dosadašnjim (a činit ćemo to i u buduće) besplatnim prezentacijama. Sigurna sam da će vam štivo koje slijedi biti od velike pomoći, a pogotovo svim čitateljima van Zagreba koji naručuju ove proizvode putem internet trgovine na nb-net.hr jer je pored svakog proizvoda naznačena i njegova šifra.

Naučili smo čemu služe i kako se koriste mnogi proizvodi, a kako bismo vas podsjetili, donosimo ovaj hobby šalabahter! Tnx Natalija, ovo je zakon!

Boje i podloge za sve površine:

- Akrilna boja mat 25050 HBOJ-138

Pakiranje: 50 ml opis: Akrilne boje su na bazi vode. Koriste se na drvetu, papiru, terakoti, kamenu, plastici, stiroporu... Prije upotrebe bočicu dobro protresti! Idealne su za pittorico tehniku, one stroke tehniku, easy painting kao i za sve vaše decoupage projekte.

- Akrilna boja metalic-sparkling 25051 HBOJ-139

Pakiranje: 50 ml opis: Akrilne boje su na bazi vode. Koriste se na drvetu, papiru, terakoti, kamenu, plastici, stiroporu... Prije upotrebe bočicu dobro protresti! Odlikuju se svojim metallic-sparkling efektom.

- Akrilna boja metalic 25051 HBOJ-13

Pakiranje: 50 ml opis: Akrilne boje su na bazi vode. Koriste se na drvetu, papiru, terakoti, kamenu, plastici, stiroporu... Prije upotrebe bočicu dobro protresti! Odlikuju se svojim metallic efektom.

- Acrlyic primer 25054 HBOJ-141

Pakiranje 100 ml. opis: bijeli primer se koristi kao baza za razne površine. posebno je pogodan za površine koje jako upijaju boju i medije kako bi se izbjeglo pretjerano trošenje boje ili medija.

Akrilne paste:

- 3D cracking paste primer 25060 HBOJ-142

Pakiranje: 100 ml opis: Pasta na bazi vode. Potrebne su 2 komponente kako bi se dobile trodimenzionalne pukotine. Nanosi se tanak sloj primera. Kada se primer osuši nanosi se 3d cracking pasta sa špatulom u debljem sloju. Kako se pasta suši pojavljuju se pukotine. U pastu se mogu umiješati akrilne boje ili antique paste kako bi dobili pastu u boji.

- 3D cracking paste 25061 HBOJ-143

Pakiranje: 100 ml opis: Pasta na bazi vode. Potrebne su 2 komponente kako bi se dobile trodimenzionalne pukotine. Nanosi se tanak sloj primera. Kada se primer osuši nanosi se 3d cracking pasta sa špatulom u debljem sloju. Kako se pasta suši pojavljuju se pukotine. U pastu se mogu umiješati akrilne boje ili antique paste kako bi dobili pastu u boji.

- Gel pasta 25062 HBOJ-144

Pakiranje: 100 ml, opis: Pasta na bazi vode. Koristi se za sjajne prozirne 3d efekte. Može se nanositi špatulom. Također se može koristiti i preko šablona. Može se miješati sa akrilnim bojama kako bi dobili gel u boji. Kako bi predmet postao periv zagrijte ga u pećnici 5-6 minuta na 140 stupnjeva. Ova pasta idealna je za korištenje kod transfer tehnike.

Mediji:

- Medij retarder 25048 ABOJ-63

Pakiranje: 20 ml opis: Medij za usporavanje sušenja akrilne boje koristi se kod druge boje pri mediju za raspucavanje, također za pittorico tehniku. Umiješa se u boju i nanosi na željenu površinu.

Decoupage ljepila:

- Ljepilo za salvete 25036 LJEP-90

Pakiranje: 50 ml, opis: salvetno lak/ljepilo je na bazi vode. Koristi se za decoupage tehniku na drvetu, papiru, terakoti, kamenu, plastici, kartonu, stiroporu... Može se razrijediti s vodom. Nanosi se ispod i iznad salvete.

- Ljepilo za salvete sa šljokicama 25037 LJEP-91

Pakiranje: 50 ml, opis: salvetno lak/ljepilo sa šljokicama je na bazi vode. Koristi se za decoupage tehniku na drvetu, papiru, terakoti, kamenu, plastici, kartonu, stiroporu... Može se razrijediti s vodom. Nanosi se ispod i iznad salvete.

- Ljepilo za salvete za tekstil 25038 LJEP-92

Pakiranje: 50 ml, opis: salvetno lak/ljepilo je na bazi vode. Koristi se za decoupage tehniku na tekstilu. Nanosi se ispod i iznad salvete. Kada se posuši potrebno je zapeglati.

- Ljepilo za salvete za keramiku 25039 LJEP-93

Pakiranje: 50 ml, opis: Salvetno lak/ljepilo za keramiku je na bazi vode. Koristi se na terakoti, keramici, staklu... Nanosi se kao ljepilo ispod salvete te kao završni lak. Potrebno je predmet zapeći na 150 stupnjeva 5 minuta kako bi postao periv.

Lakovi s efektom:

- Crackle medium 25041 LJEP-94

Pakiranje: 50 ml, opis: Lak za efekt raspucalosti opis: Medij za raspucavanje je na bazi vode koji radi pukotine u kombinaciji sa akrilnim bojama. Na površinu nanijeti akrilnu boju, pustiti da se osuši. Nanijeti sloj medija za raspucavanje. Nakon što se medij osuši nanesite sloj druge akrilne boje. Kako se boja suši početi će se pojavljivati pukotine. P.S. To je “onaj” kod kojeg morate paziti da medij i gonju boju nanosite u istom smjeru!

- Medij za efekt raspucalosti 2 komponentni 25042 LJEP-95

Pakiranje: 2 x 50 ml, opis: Mediji su na bazi vode koji nakon sušenja postaju vodootporni. Nanijeti fazu 1. na već ukrašeni predmet. Nakon sušenja nanijeti fazu 2. te pustiti da se osuši kako bi se pojavile pukotine. U pukotine utrljati antique pastu, bitumen, uljanu boju ili metalic prah.

- Medij za efekt raspucalosti 2 komponentni 25044 LJEP-96

Pakiranje: 2 x 50 ml, opis: Mediji su na bazi vode. Nanijeti fazu 1. te ostaviti da se osuši. Fazu 2. utrljati prstima. Kada se osuši u pukotine utrljati antique pastu, bitumen, uljanu boju ili metalic prah. Ostaviti da se osuši jedan dan te prelakirati lakom na nitro bazi.

Završni lakovi:

- Lak za sve površine MAT 25040 LAK-10

Pakiranje: 100 ml, opis: Mat završni lak na vodenoj bazi. Može se razrijediti vodom. Nakon sušenja postaje vodootporan. Nanosi se kistom na dekorirani predmet. Kist se pere dok je mokar u vodi i sapunu.

- Lak za sve površine SJAJNI 25040 LAK-11

Pakiranje: 100 ml, opis: SJAJNI završni lak na vodenoj bazi. Može se razrijediti vodom. Nakon sušenja postaje vodootporan. Nanosi se kistom na dekorirani predmet. Kist se pere dok je mokar u vodi i sapunu.

- Lak za sve površine 25043 LAK-12

Pakiranje: 50 ml, opis: Sjajni završni lak na nitro bazi nanosi se kistom. Odličan je kao završni lak za 2k fine crackle varnish.

Patine:

- Tekuća patina-bitumen 25047 LJEP-97

Pakiranje: 30 ml, opis: Tekuća patina (bitumen) je medij na nitro bazi koji se koristi za antique efekte na vašim kreacijama. Također se koristi za utrljavanje u pukotine 2k laka. Nanosi se spužvicom ili krpicom. Razrjeđuje se terpentinom.

- Antique pasta 25046 LJEP-98

Pakiranje: 20 ml, opis: Pasta se koristi kao medij za antique efekte na vašim kreacijama. Također se koristi za utrljavanje u pukotine 2k laka. Nanosi se spužvicom ili krpicom.

Pozlata:

- Ljepilo za pozlatu 25045 POZ-16

Pakiranje: 50 ml, opis: Ljepilo je na bazi vode. Koristi se za lijepljenje listića za pozlatu. Nanosi se u tankom sloju i suši oko 30 min (dok ne postaje prozirno) te se nanose listići za pozlatu. Potrebno je prelakirati završnim lakom na bazi vode.

- Listići za pozlatu u komadićima i u formatu 14x14 cm raznih jednobojnih i patiniranih efekata

Osim ovih boja, pasti, medija, ljepila, lakova, patina i pozlate predstavili smo vam i seriju staklenih tanjura, drvenih podloga, maxi tegola, …

Kako bi vas i dalje uvodili u novitete hobby svijeta u ožujku i travnju smo za vas pripremili 8 termina u četiri dana besplatnih prezentacija gdje ćemo vam prezentirati nove proizvode i podsjetiti vas na korištenje nekih starih proizvoda i tehnika.

* Prve prezentacije održat će se 16.03. - 10:00 h - 12:00 h i 17:00 h - 19:00 h na temu 5 U 1! - MAXI USKRŠNJA PISANICA

Na ovoj prezentaciji kombinirati ćemo nekoliko tehnika na jednom predmetu. Ovo je odlična pozivnica i za sve one koji bi ovoga Uskrsa željeli napraviti i mali odmak od klasičnog decoupagea i uz pomoć tehnika i trikova koje ćemo prezentirati napraviti prave male čarolije. Obraditi ćemo neke stare i nove tehnike koje ćemo kombinirati sa starim i novim medijima.

* Druge prezentacije održat će se 30.03. - 10:00 h - 12:00 h i 17:00 h - 19:00 h na temu PASTA DAY

Uz veliki izbor akrilnih pasti u našoj trgovini stižu i neke nove koje ćemo vam danas prezentirati. Raditi ćemo projekt na teracota crijepu. Upoznat ćemo vas sa teracota pastom, wax pastom, mineral pastom...... Osim predstavljanja novih proizvoda na primjeru glavnog projekta, kombinirat ćemo ih sa dobrim "starim" medijima.

* Treće prezentacije održat će se 06.04. - 9,00-12,00h i 16,00-19,00h na temu 2K U BOJI + EFEKT TONIRANOG STAKLA

Ovo druženje biti će u ozračju starinskih, zadimljenih „sepia“ tonova, u kombinaciji s efektima pravog stakla (sintetička smola - novi medij koji predstavljamo) i naravno uz mnoštvo korisnih savjeta i trikova. Projekt koji smo uzeli kao radni zadatak je izrada prekrasne velike kutije u obliku knjige na kojoj ćemo raditi neke stare ali i neke potpuno nove tehnike: predstavljamo vam revolucionarni proizvod PIGMENT u prahu koji ćemo kombinirati sa raznim pastama i medijima, 2K lakove miješamo sa akrilnim bojama, šabloniziramo sa nekim sasvim neočekivanim trikovima.

* Četvrte prezentacije održat će se 13.04. - 10,00-12,00h i 17,00-19,00h na temu DECOUPGE SA 3D KUGLICAMA

Da, dobro ste pročitali! Zaista spominjemo „neke“ 3D kuglice. Kakve? Dođite i sami se uvjerite u nevjerojatne efekte koji se postižu sa ovim novim proizvodom. Projekt radimo na slikarskom platnu a od proizvoda koristimo light pastu koja će nas nagraditi sa nekoliko različitih efekata, spomenute „kuglice“, antique i wax paste s kojima ste se tek krenuli upoznavati a otkriti ćemo i neke nove trikove. Ima u svemu ovome i čarolije „fantom“ decoupage tehnike i još mnogo drugih poslastica.

 
back to top