Prigodni kolačići!

Presladak tutorial za izradu keksića na temu "balet” opčinili su me na prvi pogled. Nadam se da će sve kreativne kuharice dobro pospremiti ovaj tutić i iskoristiti ga kako bi razveselili svoje male balerine. Ovo je i odličan prijedlog za izradu kolačića za krstitke ili neke druge prigode gdje su glavne glumice naše male princezice. Foto via CakeJournal

Pogledajte ove slatke keksiće nisu li preslatki?

image

Trebat će vam i template koji možete isprintati kako biste što preciznije izrezali masu za kekse – downloadajte ga u punoj veličini ovdje



Tip: isprintani template precrtajte na tvrđi papir ili karton radi preciznijeg rezanje! Na žalost, ne mogu vam dati recept za izradu keksića jer ga (naravno) nemam niti sam ih ikada radila, no sigurna sam da iskusne kuharice to već odavna znaju. Za ovaj ćete se dio morati potruditi sami – sigurna sam da se radi o nekom jednostavnom receptiću.


Ne zaboravite nakon pečenja izbušiti rupicu! Ili se to radi prije pečenja? Pa da, sigurno prije :)

Mislim da u trgovinama postoje i konturne boje za kolače u tubicama pa ih možete iskoristiti za obrubljivanje, no ukoliko želite pastu možete napraviti i sami i istiskivati je uz pomoć profi tuljca. Uh, ne pitajte niti za taj recept :)

Kada se kontura dobro osušila, precizno ispunite unutarnje dijelove sa glazurom. O čemu oni to? Što je glazura? Kako se radi? Znate li? Hm, baš fino jer “srdačno vaša” nema pojma, ali nekako se nada da i to postoji već gotovo za kupiti!

Na koncu napravimo mašnicu s onom prvom bijelom konturnom pastom

i provučemo satensku vrpcu kroz rupicu! voila!

Spremni za haljinice?

Radimo na istom principu kao i za cipelicu, ovo mi nakon baletne papučice sad već izgleda “easy peasy” a vama?




03.04.Suzana vam šalje ovaj recept za glazuru:

"Čokoladna glazura? Na pari se rastopi 100gr čokolade, doda 50gr margarina i sve dobro izmiješa da bude ujednačena tečnost. Ako se keksići umači cijeli ili djelomično onda glazura ostaje na pari, ako pak prelijevamo glazuru onda treba biti brzo jer se glazura stvrdnjava. Može biti i bijela čokolada..... "

 
back to top