Print ideje!"

Primjetila sam da su u posljednje vrijeme atraktivni DIY projekti u kojima se koriste prazne staklene boce zanimljivih oblika koje se raznim tehnikama mogu pretvoriti u praktične spremalice, teglice za suho voće, marmelade, keksiće, ali i u spremnike za trakice, gumbiće, olovke, recepte….. primjena im je zaista široka.

Foto & download via Creativity Prompt: A Blog Designed to Boost Your Creativity.

image

Jako me raduje kada vidim s koliko mašte i kreativnosti ih uređujete stoga vam danas donosim još jedan u nizu odličnih linkova na kojem možete downloadati i isprintati odlične naljepnice odnosno privjesnice za svoje radove. Ponekad je dovoljno isprintati i crno –bijelu varijantu ali ne na bijelom već na nekom eko papiru u prirodnom tonu za odličan efekt. Malo rafije ili špagice, sedef gumbić i dašak patine po rubu i eto originalne privjesnice.

Ukoliko ćete ove etikete koristiti upravo kao spremalice za svoje hobby potrepštine, pokušajte sa slijedećim trikom: kada ih isprintate, nemojte ih lijepiti već ih iskoristite za šablonu kako biste izrezali komadiće filca. Rubove oblika prošijte koncem u kontrastnoj boji i ukrasite perlicama ili trakicama.

Čini mi se zgodnim ovakve šablone upotrebljavati i na običnim bilježnicama A5 formata sa tvrdim koricama, gdje u podlozi možete napraviti klasičan decoupage sa salvetom (bilježnica mora biti bijela ili je obojite bijelom akrilnom bojom kako bi se motiv što jasnije vidio). Nakon decoupagea, centrirajte ove naljepnice koje ste isprintali na rižinom ili običnom papiru te ih istom tehnikom apliciratje na tekicu.

 image

Umanjenu verziju ove privjesnice isprintajte, zalijepite na malo tvrđi karton, obrežite, napravite rupicu, provucite satensku vrpcu pa vrućim pišoljem zalijepite s unutarnje strane korice i eto “passent” bookmarka kojeg nećete izgubiti jer je pričvršćen i visi na trakici.

U svakom slučaju, poigrajte se privjesnicama a veliki broj postova na ovu temu čeka vas i u kategoriji PRINT koju možete pregledati ovdje. Have fun!

 
back to top