Izrada nakita – jednostavna ljetna cheap&chic narukvica ili ogrlica!

Tako mi je žao što nemam dovoljno vremena posvetiti se ozbiljnije izradi nakita  - jednostavno ne stignem na odlične Andreine radionice u NB H&A. No, surfajući internetom ponekad pronađem neki zgodan i super jednostavan tutorial (naglasak na jednostavan) i oduševim se. Tako je bilo i ovoga puta, pogledajte ovu ljepoticu, nije li čarobna? Foto & tutorial via henry happened

 

pazi sad, pojašnjenje tutoriala na nemuštom jeziku žene koja nema pojma o izradi nakita i slabo (čitaj: nikako) se služi pravilnim terminima kada je riječ o kopčicama i ostalim metalnim dijelovima!

imagedakle, ovako to treba izgledati na samom kraju :)

image

treba vam lanac i špagica (ili je to ipak koža?), kopča za lanac i ova dva mala “drekeca”  :) – pardon my french -  ali ne znam to ljepše nazvati!

image

“nekako” spojiti lanac i kožu, traku, špagu ?????  zajedno i zakvačiti na kopčicu

image

plesti pletenicu (jel su to dvije trakice ili je samo jedna hm….ili nekoliko, ili…) i na koncu na ovaj ili onaj način opet nekako spojiti sa kopčicom.

 

Uopće ne sumnjam da će mnoge od vas odmah shvatiti kako se to radi, a nama ostalima preostaje samo nada da će nas netko, nekada, jednom možda naučiti kako da izvedemo sve ovo. Jesam li ja to na početku ovog posta rekla kako je super jednostavan? Pričam gluposti, za mene je ovo science fiction! :)

 
back to top