Stalak za časopise!

Neke časopise samo prolistamo i već za nekoliko dana završe u smeću (u najboljem slučaju, proslijedimo ih susjedi…). No, neki su nam dragi i želimo ih uvijek imati pri ruci, pa zašto ne bismo napravili lijepi stalak koji osim svoje funkcionalnosti može postati i zanimljiv detalj u vašem interijeru? Pogledajte ovu ideju koja dolazi via thisoldhouse.com

 

image

 

sve što je potrebno za izradu ovog romantičnog stalka za časopise nalazi se na slijedećoj slici:

 

image

Materijal:

  1. daska željenih dimenzija
  2. 4 (više ili manje – po želji) ukrasna drvena kutna elementa
  3. ljepilo za drvo
  4. metalne spojnice (ma, zaboravite spojnice, čavlići će biti dovoljni :)
  5. picture molding (to je zapravo ukrasna kutna letvica za slike)

Uglavnom, predlažem vam da nakon što pribavite dasku i gotove kutne elemente sve obojite u željenu boju prije ljepljena i spajanja, kasnije će to biti puno teže i “packavije”. Po želji, možete napraviti i shabby chic, doraditi cijelu priču decoupage tehnikom, poigrati se zlatnim listićima, šablonama….sve su kreativne tehnike dozvoljene, vaša je mašta jedina granica. No, ipak mislim kako bi ovaj projekt najbolje izgledao u jednobojnoj varijanti, prilagodite boju prostoru u koji ćete ga staviti.

Apropos “picture molding” iliti ukrasnih lajsni….pogledajte prvu sliku gotovog držača: ne možete vidjeti rub daske jer su uokolo zalijepljene te ukrasne lajsnice odnosno letvice. Ukoliko naginjete jednostavnijem dizajnu, samo preskočite taj dio i ostavite čistu dasku s njenim rubovima. Kako tko više želi. Inače, takve se lajsne mogu nabaviti i u staklarskim radnjama, njima služe za uokvirivanje ogledala i slika, dolaze u različitim debljinama i profilacijama, samo odaberite :)

 
back to top