Papirnati luster - makeover

Imate li kod kuće običnu papirnatu visilicu u samo sat vremena je možete pretvoriti u jednu od ovakvih ljepotica i to samo uz pomoć ukrasnog papira, ljepila i selotejpa. Radi se naime o papiru koji je poput salveta, dakle, mora biti jako tanak a za krugove iskoristite tanjurić prema kojemu ćete iskrojiti model od kartona kako bi vam svi krugovi bili jednake veličine. Krenite od dna prema gore kako bi se krugovi lijepo preklapali na principu crijepova.

Zar nije ovo odličan štos? Iako u originalnom tutorialu sugeriraju kako je ovo ideja za makeover u nekoj posebnoj prilici, sigurna sam da bi mnogi od nas ovo napravili i bez nekog posebnog povoda, zamislite ovakve tri visilice u pastelnim tonovima iznad vašeg stola u blagavaoni…Tutorial via marthastewart

image

image

KVAKA: zašto selotejp a ne ljepilo? Zato jer ćete uzeti komadić selotejpa, pa ga spojiti s obrnute strane da dobijete duplo ljepljivu trakicu koja vam treba za svaki od krugova – fora je u tome što tada krug nije sljepljen s podlogom već ima 3D efekt jer ga dupli selić drži samo na sredini a vanjski rubići su mu lagano nadignuti. Na taj način dobivate plastičnost i flafavost :) Hm, nisam sigurna da li sam ovo dovoljno suvislo objasnila :)))

 
back to top