Disco kugla - naušnice!

Obožavam disco kugle, a vi? Još kao mala djevojčica začarano sam gledala te blještave kugle koje se okreću na stropu tijekom ljetnih večeri na terasama gdje su svirali evergreen-e. Nešto kasnije, iste sam ljepotice viđala u diskotekama i umjesto u zgodne frajere, buljila u strop :))))) Svi koji me poznaju znaju da sam luda za šljokicama a današnja kreativna ideja upravo vrišti u disco štihu. Pogledajte kako možete vrlo jednostavno napraviti prekrasne a'la disco kuglice, a potom kako od njih napraviti i naušnice. Nepresušni izvor inspiracije na kreativnom portalu Marthe Stewart i ovoga je puta donio fantastičan tutorial koji slijedi u nastavku:Paillete (pločice) možete nabaviti u traci, već su povezane koncem i fantastično se mogu uvijati ukrug. Namažite drvenu kuglicu nekim jakim ljepilom, krenite od vrha (kao na slici) i motajte prema donjem kraju kuglice. 


Nisu li zgodne ovakve viseće naušnice? Jednom kada ste napravili kuglu, bacite se na izradu samih visilica:


POSTUPAK:
  • izrežite 6,5 cm zlatnog lančića
  • kroz zlatnu špenadlu za nakit provucite drvenu kuglicu sa pailetticama iz prethodnog koraka
  • špenadlu na vrhu /nakon što ste provukli kuglicu/ kliještima zavrnite u alkicu i prije nego li do kraja stisnete tu alkicu provucite na nju zadnju alkicu zlatnog lančića
  • kroz prvu alkicu zlatnog lančića provucite iglicu za naušnicu 
  • ponovite cijelu priču i za drugu naušnicu
  • stavite svoje disco naušnice, nazovite frendicu i o'te u grad na kavicu :)

Sve što vam treba za ovaj projekt možete naravno nabaviti i u NB HOBBY&ART trgovini, radi lakšeg snalaženja, donosim i slikice sa šiframa ukoliko se odlučite nabaviti ih u njihovoj internet trgovini. 


POTREBAN MATERIJAL:
 

Štekica za viseće naušnice 40034 EZN-38
Pakiranje: 1 komad
 Cijena 1.40 kn