Uradi sam – japanke!

Znate već onu priču…kupite jeftine gumene japankice za par kunica, obučete ih 5 puta i onda se guma izvuče iz rupica i ostanu vam samo potplate i u konačnici za manje od tjedan dana sve skupa završi u smeću!

Hm, možemo li što napraviti od tih potplatica koje su ostale? Pa da!!!! Sasvim nove japankice, u boji i sa uzorkom kakve želite, pogledajte ovaj tutorial, nadam se da će vas inspirirati.

tutorial via themotherhuddle

Potrebno vam je: par potplata od japankica, šarena tkanina izrezana na trake (duljinu prilagodite po želji)

Uzmite dvije trake pa ih “zafrčite” na krajevima i provucite s gornje strane kroz rupicu koja ide između prstića.

Pogled s donje strane – trake su provučene, napravljen je čvor i višak tkanine je odrezan.

Japanka je okrenuta na pravu stranu -  zavezan je čvor otprilike 2cm od samog đona (ne smijete napraviti čvor prenisko jer će vas žuljati).

Sada napravite još jedan čvor neposredno nakon prvoga kako biste dobili potrebnu visinu.

Oukej :) Sada provucite lijevu i desnu traku kroz bočne rupice i s donje strane završite na identičan način – čvrstim čvorom, odrežite višak i spremni ste za šetnju!

Nisam sigurna zašto se u originalnom tutorialu spominju 4 trake, djeluje mi kao da je i sa 2 dovoljno dugačke sve moguće napraviti puno jednostavnije a i na slikama su prikazane 2 duge trake, no….. vi svakako prilagodite ovaj tutorial sebi, kao inspiracija će svakako poslužiti a varijacije na temu su uvijek dobrodošle.

Ova tkanina nije prethodno pala pod šivaću mašinu, tako da su krajevi neobrađeni, no meni se to osobno i sviđa. Sve ovisi o tome kakav materijal koristite. Ne zaboravite da se tkanine rastežu, stoga napravite varijantu koja je poprilično “knap” jer nakon dva-tri nošenja elastičnost tkanine će napraviti svoje i japankice će biti aman – taman! Ljubi vas Teica u ovo prekrasno proljetno jutro, budite mi kreativni i veseli :)

 
back to top