Svijeća u naranči!

Jednostavan i totalno originalan dekor za večernju feštu u svom vrtu ili terasi može biti i svijeća koju ćete napraviti u naranči….ili od naranče? Kako god vam draže, uglavnom – naranđe imaju glavnu ulogu u ovom mini projektu a sigurna sam da ni s ostalim agrumima neće pogriješiti. Ono što je apsolutno NEVJEROVATNO!!!! jest da u ovoj svijeći nema ni voska ni fitilja…..pročitajte post do kraja i otkrijte super slatku i mirisnu foru….Tutorial via intimateweddings

orange candle

Zarežite naranču popola (zarezati, ne prerezati!)

orange candle

Prstima malo olabavite koru i odvojite dvije polutke kore, koristit ćete onu u kojoj je ostala bijela peteljkica (nije to peteljkica ali znate na što mislim, neznam ime ovom dijelu naranđe :))) uglavnom, svakako pazite da je ne odrežite jer upravo to je fitilj.

orange candle

Evo je – naranđa sa svojim prirodnim fitiljom je spremna, idemo je sad napuniti sa uljem! Da, dobro ste pročitali – ULJEM i to isključivo maslinovim.

citrus candle

Maslinovo ulje ulijte u čašicu naranđe, svakako njime namažite malo i onaj bijeli vršak i zapalite……..zajamčeno će gorjeti nekoliko sati – nije li ovo nevjerovatno jednostavno i originalno? U maslinovo ulje možete kapnuti i nekoliko kapi nekog eteričnog ulja po želji :)

 
back to top