Svijećnjaci od betona/gipsa!

1Zgodan način na koji možete sami napraviti svijećnjake od gipsa / betona u visini i obliku kojem želite :) Zaista je jednostavno, a kako ih možete napraviti pogledajte u ovom tutorialu via sayyestohoboken gdje je sve zaista lijepo pojašnjeno.

Od materijala će vam trebati: plastična čaša, drveni štapići za miješanje, cement ili gips (po želji), malo ukrasne samoljepljive čipke u traci (može i bez toga), vazelinska ili petrolejska mast, škare i novčići u kovanicama.

“Disposable container” je zapravo jednokratna ambalaža od nekog proizvoda, to može biti odrezana plastična boca od mlijeka ili nešto slično – samo neka bude ili od plastificiranog kartona ili plastike – nikako ne od stakla. Prije nego što krenete, provjerite da li manja posudica fino i centrirano nasjeda u veću jer upravo ova manja bi trebala biti mjesto na koje ćete postaviti malu svijećicu  - pripazite na opseg.

Zalijepite samoljepljivu čipkastu trakicu s unutarnje strane veće posudice, što bliže dnu i nakon toga uzmite mast i namažite cijelu unutrašnjost kako biste kasnije lakše odvojili cijelu priču od stvrdnutoga gipsa / betona.

Nakon što ste smjesu ulili u veći spremnik, centrirajte manji u koji ste ubacili nešto kovanica i spustite ga u sredinu napunjenog. Po potrebi dodajte još malo novčića koji u ovoj priči imaju ulogu utega :) Prije uranjanja manjeg spremnika i njega s vanjske strane namažite sa mašću.

Sad fino operite rukice i zaboravite na cijelu ovu priču slijedećih 24 sata – ne gledati, ne dirati, ne pipkati :) Vratite se sutra i skinite plastične spremnike uz pomoć skalpera kojim možete okomito zarezati ovaj veći . S manjim ćete se možda malo više pomučiti – uzmite tanku špatulicu ili plosnati nož i okomito ga gurajte u mali procijep između malog spremnika i betona dok ne olabavi pa ga izvadite pincetom. Kada ste uspješno odvojili oba spremnika, s onog većeg jednostavno odlijepite samoljepljivu čipkastu trakicu i ostat će vam fenomenalan reljef!

I to je to – ovo nije brzo i nevjerovatno lagano ali je zasigurno unikatno i izuzetno atraktvino, obzirom da ne iziskuje veliki trošak materijala a golica maštu kreativaca, sigurna sam da će mnogi od vas pokušati :) Za početka krenite sa gipsom, ukoliko to ispadne ok, beton je idući korak! Budite veseli, kreativni i suncem okupani na početku još jednog radnog tjedna – sretan povratak svima koji su uspjeli otrgnuti ovih nekoliko dana produženog vikenda i napuniti baterije! Pusa.

Samoljepive plišane trake koje su idealane za ovaj projekt možete nabaviti na www.nb-net.hr (šifra : Sampoljepljiva plišana traka 71317 UT-264).

 
back to top