Čipkasta narukvica–DIY!

Hm, imate li i vi one heklane tabletiće po cijeloj kući? Ili ih ima primjerice vaša draga baka? Brzo joj maznite jedan i napravite originalnu zlatnu narukvicu koja će zasigurno plijeniti poglede! Tutorial via burdastyle

image

Main_large

 

Heklani tabletić potopite u DECOFESTINGER (medij za učvršćivanje tkanine)

Armschmuck_step1_0412_b_large

I tako mokrog ga zarolajte oko kartonskog tuljca od papirnatih ubrusa (ili nečeg sličnog, pazite samo da podloga oko koje rolate nije od tekstila!

Armschmuck_step2_0412_b_large

Kada je sve suho (nakon nekoliko sati) premažite tabletić specijalnim ljepilom za zlatne listiće (misstione) i pričekajte 10-ak minuta da se na zraku ljepilo aktivira. Tada krenite stavljati listiće i pomoću kista utisnite ih u sve utore i pregibe na tabletiću. Veoma je bitno da ste ljepilo prije nanošenja listića nanijeli u tankom sloju i da niste zaboravili niti jedno mjesto.

Armschmuck_step3_0412_b_large

Kada listići budu na svom mjestu, uzmite bitumen patinu i spužvicom je u tankom sloju nanesite na pozlatu (patiniranje). Sve polakirajte lakom na vodenoj bazi.

Armschmuck_step5_0412_b_large

Na samom kraju izvadite kartonski tuljac i isprobajte narukvicu! Odredite gdje ćete s jedne strane pričvrstiti ringić a gdje s druge strane kopčicu. Zlatnim koncem možete na ovu narukvicu prišiti i neke perlice….. ili je jednostavno ostavite u ovoj super-fency-gold-vintage formi! Uživajte!

 
back to top