Kako ukloniti mrlje od flomastera?

Ako su vaši klinci pod borom između ostaloga dobili i nove setove flomića, zasigurno ćete se prije ili posije tijekom blagdana suočiti sa ružnim flekicama koje će možda ostaviti negdje u vašem domu :) Kako i sama imam slične probleme (čitaj: tijekom cijele godine), potrudila sam se pronaći top preporuke vezano za odstranjivanje mrlja od flomića – vrijedi i za permanente markere! Nadam se da će vam ovaj post pomoći i da ćete se sjetiti posegnuti za jednim od trikova koji slijede ukoliko vam zatreba…….nekako sam sigurna da će vam zatrebati :)

Navodno jedan od najučinkovitijih načina je preko mrlje utrljati malo zubne paste i protrljati sa suhom pamučnom krpicom. Idealno za drvene podloge (namještaj i slično…)

Ako to ne uspije, pokušajte i ove metode:

 

  • Pokušajte flekicu obrisati sa običnom gumicom za olovke
  • Utrljajte malo kreme za sunčanje (ostavite par minuta) i tada obrišite suhom krpicom
  • Prešpricajte fleku sa lakom za kosu i obrišite – lak bi trebao razrijediti tintu od flomastera!
  • Navodno će odlično poslužiti i uljne baby vlažne maramice
  • Imate li u svom domu dezinficijens za ruke nakapajte malo na fleku i nakon 2-3 minute isperite mlakom vodom.

Trenutno sam u potrazi za savjetima vezanim uz uklanjanje plastelina i sličnih masa za modeliranje iz kose, tepiha, zavjesa…….. o mili Bože, kako su mi samo potrebni ti savjeti…..vjerujem i vama :) Čim proučim bespuća interneta javim se sa rezultatima u obliku posta! Veseli i zdravi bili, nadam se da ste se lijepo proveli za božićne blagdane i da još uvijek uživate u neradnom danu u krugu svoje obitelji. Sa ili bez flekica od flomastera :)

 
back to top