Kako iskoristiti stari džemper?

Od stare tople odjeće zaista se mogu čuda napraviti! Danas vam donosim jednu odličnu ideju koja je kao stvorena za tekuće zimske uvjete koji su od sinoć na snazi….. pretvorite stari džemper u fancy i toplu traku za glavu!
Za početak odrežite rukav veste točno ispod pazuha

Sada po šavu razrežite rukav na 2 identične polovice (nema veze ako bude neuredno, to ćete kasnije riješiti)

Škarama odrežite gornji (kosi) dio rukava tako da bude ravan (na oba dijela)

Odlično, sad spojite ta dva dijela i preštepajte ih – bolje da budu jedan do drugoga pa napravite malo širi zig-zag nego da se preklapaju jer će biti predebelo!
Kada budete gotovi dobit ćete prilično dug i nepravilan komad kojeg sada možete škarama lijepo izravnati i urediti po rubovima kako vam odgovara
Od ostatka džempera izrežite male kockice a onda na svakoj kockici škarama izrežite male trokutiće kako biste dobili nepravilne cvijetiće, uopće nije važno akone budu savršeni na kraju će sve biti fenomenalno vidjet ćete! Na primjeru u ovom tutorialu radi se o 25 cvijetića.
Spremni ste za šivanje cvjetića na traku. Krenite od onog zig-zag spoja kako biste ga sakrili. Po želji, na svaki cvijetić možete zašiti i po jednu pailetticu!
Na samom kraju dok je cijela priča još uvijek u 1 komadu, stavite traku na glavu i ostane li vam dovoljno dugačak “rep” nemorate ništa šivati već jednostavno traku na potiljku zavežite u čvor. Ukoliko vam je draže ili spretnije, izmjerite traku na svojoj glavi, špenadlicom označite mjesto koje ćete preštepati s unutarnje strane i traka je gotova. Sve zapravo ovisi o materijalu vestice, angora se malo razvlači, neki drugi materijali su krući……vidjet ćete najbolje sami!
Zar nije cool? Za 2 tjedna putujem poslovno u Frankfurt na najveći europski hobby sajam i dala sam si u zadatak do tada napraviti barem jednu varijantu ove trake! Ukoliko mi to podje za rukom, pohvalit ću vam se i pokojom slikicom, vjerujem da ćete i vi pokušati, šteta bi bilo odreći se neke veste i baciti je prije negoli se ona iskoristi za ovaj topli i mekani DIY projektić! Foto & tutorial via  itsawunderbarlife

 
back to top