Pahuljice padajte, kapljice blistajte!

Francuzi zaista znaju kako napraviti chic i romantičan ugođaj za sve prilike pa tako i za blagdane. Ovo su dvije sličice s virtualnog izdanja mog omiljenog francuskog magazina Art&Decoration, a donosim vam ih iz jednostavnog razloga što su tako jednostavne za izradu a efekt im je upravo čaroban. Malo obične savitljive žice od koje ćemo napraviti obruč kroz koji se provlači ubrus, a na vrhu žice je vrućim ljepilom pričvršćena mala figurica anđela. Slične figurice možete kupiti i gotove no možete ih i sami napraviti od gipsa, ili glinamola. Bilo bi zgodno žicu nakon savijanja a prije lijepljenja anđela obojati bijelim ili zlatnim akrilnim sprayom.


Ukoliko već nemate obične bijele kugle za bor, mislim da će sasvim dobro poslužiti bilo koje jednobojne. Glitterom u ljepilu napravite okomite linije od vrha prema sredini a na koncu svake linije zalijepite malo plastično stakalce-suzicu. Mene podsjeća na led koji se topi i završava malom medenom kapljicom! U svakom slučaju, sve varijacije na temu u jednom i u drugom primjeru su više nego dobrodošle. Uostalom, navirite se na njihovu stranicu, možda upravo tamo pronađete još pokoju jednostavnu ideju poput ovih kojom ćete urediti svoj dom za blagdane. I zapamtite, ono što sami napravite vrijednije je i ljepše od bilo čega što već gotovo možete kupiti.

Iskoristite svoje slobodno vrijeme i baš kako duh Božića sugerira, budite sa svojim voljenima, uključite ih u svoja kreativna stvaranja i zajedno kao obitelj napravite nešto neprocijenjivo. Pa makar to bila i samo jedna jedina mala kuglica. Baš ta će biti najljepša na cijeloj vašoj jelki!

 
back to top