Recenzija: špatule i valjčići (i još po koji alatić) !

Dugo je vremena prošlo od posljednje recenzije (pregledajte cijelu kategoriju klikom na izbornik TUTORIALI ispod zaglavlja pa odaberite “recenzije proizvoda”). Nadam se da su vam savjeti u spomenutoj rubrici dobro došli i da ih koristite u svojim hobby zahvatima.

Ovoga puta bih se željela osvrnuti na različite vrste špatula i valjčića koje koristimo za određene efekte. Obzirom da je izbor velik, nadam se da će vam komentari koji slijede uštedjeti nešto novčića kako ne biste pogriješili pri odabiru :)

DSCF1573

Set oštrih kistova za apliciranje boja i medija preko šablona:  odličan izbor, koristiti ga uvijek SUHOGA, nikako ne močiti u vodu prije uzimanja akrilne boje jer u tom bi se slučaju ona mogla preliti unutar rubova motiva. Oštra, gusto nabijena i kratka svinjska dlaka omogućuju optimalan nanos boje kod stencil tehnike.

DSCF1561

Metalne špatule su također dobar izbor prije svega radi svoje dugotrajnosti ukoliko se obrati pažnja na redovito pranje i brisanje nakon upotrebe. Idealno za zahtjevnije projekte. Njih NIKAKO nećete koristiti ukoliko koristite tehniku oslikavanja čipkom na većoj površini jer bi metalna špica špatule mogla zapesti za stolnjak ili zavjesu i potrgati je. Savršeno su glatke i fantastično ćete nanijeti bilo koju glatku hobby pastu pomoću njih. Idealne i za rezanje raznih hobby masa za oblikovanje.

DSCF1563

 Plastične špatule u setu  idealne zbog svoje cijene i pakiranja (puno špatulica raznih oblika ) po izuzetno povoljnoj cijeni. S ovakvi setom ste podmireni u potpunosti. Odlične za nanos glatkih i reljefnih pasti ali i za ravnjanje podloge kod transfer tehnike. Iako plastične, dovoljno su snažne i čvrste za rezanje i oblikovanje bilo koje hobby mase za oblikovanje.

DSCF1565

Spužvice sa drškom su po meni savršen izbor za stencil tehniku. Možete savršeno dozirati količinu boje i kontrolirati jačinu pritiska na šablonu. Uz pomoć njih jednostavnije se radi i pittorico tehnika (sjenčanje)

DSCF1567 

Set spužvastih valjčića  neizostavan pribor kod nanošenja podloge od akrila. Podloga se nikada ne radi kistom kako se ne bi vidjeli potezi kista, već upravo sa spužvicama. Još kada ih imate u setu u 3 širine i kada se rolaju – to se zove IDEALNO! Operite ih u toploj vodi i sapunici odmah nakon upotrebe i trajati će jako dugo i svaki puta kada ih koristite biti kao nove.

DSCF1568

Drveni nožići za modeliranje kako im i sam naziv kaže služe za oblikovanje i rezanje raznih hobby masa za oblikovanje. Ravne, kose, nazubljene…… kakve god poželite. Osim za primarnu namijenu, idealne za različite reljefne motive kada se prevlače preko srednje debelog nanosa glatke paste.

DSCF1570

Drvene grabljice - inačica gore opisanih nožića ali ovoga puta u samostalnom pakiranju  i u znatno široj varijanti. Ove drvene “grabljice” daju odlične efekte čak i kada se njima grebe po obočnoj boji. Držite li ih okomito i bockate li njima po polusuhoj light pasti, dobit ćete originalne mašinske štepove :)

DSCF1571

Široke plastične špatule moj su osobni izbor kod tehnike oslikavanja čipkom na velikim površinama. Dulja ručka zlata vrijedi, površina im je dovoljno velika, povoljno pakiranje od 3 komada različitih širina… sve je tu. S njima se odlično nanose i terracota i mineral pasta, odnosno sve druge paste sa manjim ili većim granulacijama.

Ovaj post nema aposlutno nikakve veze sa Halloween-om koji nam dolazi za koji mjesec, ali sjetite se ovog posta kada budete dubili svoje bundeve :)))))

Sve navedene proizvode možete nabaviti na www.nb-net.hr

 
back to top