Zaglavlje za krevet – DIY!

I običan krevet u dječjoj sobi može postati vrlo zanimljiv dodate li mu ovakvo originalno zaglavlje koje možete napraviti i sami. Potrebno vam je:

  • daska odgovarajuće veličine
  • tanka tapetarska spužva ili mekani vatelin (po izboru)
  • materijal u boji po želji
  • tapetarska klamerica
  • ukrasni gumbići (okrugli)
  • škare, ljepilo za vrući silikon
  • metalne pločice za vješanje i pripadajući šarafi

image

Nije li zgodno ovakvo pink uzglavlje? Veselo i otkačeno, baš za vašu princezu!

image

Prije nego što krenete, svakako izglačajte svoj materijal jer eventualne nabore nakon montiranja nećete moći izravnati. Važno je krenuti sa čistom i ravnom tkaninom. Postavite je licem prema dolje na pod.  Izrežite punjenje (vatelin ili tanku spužvicu) na slijedeći način: 3 komada u točnoj dimenziji drvene ploče i 2 komada malo većih dimenzija kako biste ih mogli preklopiti prilikom klamanja. Položite punjenje na materijal i na kraju postavite dasku.

image

Tapetarskom klamericom (možete ih nabaviti u Bauhausu, vrlo su povoljne, oko 30-ak kuna) zaklamajte drvenu ploču  kako je prikazano na ovoj i donjoj slici. Krenite od kraćih strana (lijevo i desno)

image

Ovako to izgleda u ovoj fazi.

image

Tada isto napravite i sa duljim stranicama – preklopite i zaklamajte. Pazite da klamate relativno pri vrhu ali  ostavite barem 2 cm do ruba.

image

Okrenite dasku na pravu stranu i sa klamericom (prije toga, naravno morate izmjeriti i olovkom zacrtati željena mjesta) puknite po jednu klamicu na mjesto gdje će doći gumbić. Ovo je važno kako biste dobili efekt utisnutog gumbića.

imageSada vratite dasku naopako pa prišarafite po 2 ovakve pločice na dasku – po jednu u svaki gornji kut. Pripazite na duljinu šarafa kako vam ne bi probio dasku.  Ovo su pločice uz pomoć kojih ćete objesiti gotovu ploču na zid na kojem bi se trabala naći 2 odgovarajuća čavla.

image

Obične okrugle gumbiće obucite u ostatak tkanine (ili se poigrajte nekom drugom tkaninom u kontrastnoj boji) i jednostavno ih vrućim ljepilom zalijepite na mjesta na kojima ste 2 koraka prije klamericom napravili udubljenja. Totalno french i chic zar ne?

Tutorial&foto via themotherhuddle

 
back to top