Preuređenje kupaonskog ormarića – DIY!

Dosadni bijeli kupaonski ormarići već ovog vikenda mogli bi zasjati u punom sjaju! Donosim odličan prijedlog i tutorial s bloga inmyownstyle koji će vam pomoći u realizaciji ovog kreativnog pothvata.

image

Odaberite ladicu ili udlagu ormarića, položite šablonu i spužvicom tufkajte preko šablone -  ne s puno boje, rađe 2 puta na tanko nego 1 pa predebelo jer bi se boja mogla podliti pod motiv.

 image

Ovako izgleda ladica nakon uklanjanja šablone – vrlo elegantno i chic!

 image

Nabavite ili sami priredite drvenu daščicu ovalnog oblika (ma naravno da može i četvrtasta :) Obojite je u bijelu ili neku drugu svijetlu boju.

 image

Vrijeme je za prijenos slova na daščicu. U originalnom tutorialu predlaže se indigo papir koji se podlaže ispod isprintanog motiva - no možete se poslužiti i tehnikom transfera uz pomoć paus papira koji sam opisala u svom tutorialu koji možete pregledati ovdje

 image

Ovako bi trebao izgledati tekst prije faze bojanja.

 image

Tankim kistom i akrillom ili odgovarajućim flomasterom – odaberite!

 image

Na krajeve daščica izbušite rupice za šarafiće (na slici su prikazane i ukrasne metalne kapice koje skrivaju šarafeke, no meni osobno oni ne smetaju a vama?) Bočni rub obojan je srebrnim akrilom a tanke profilacije dodatno su oplemenjene zelenom bojo – prema želji!

image

Voila! Zaista nije teško, nadam se da će se netko odvažiti za ovaj makeover! Naravno, ovaj tut možete iskoristiti i za kuhinjske elemente, ukrase na nekim lijepim kutijama ili košarama…. upotrijebite maštu.

 
back to top